• Drăgoiasa, Suceava - Bucovina
  • 0761 543 592

Povestea Noastră


din strămoși...

Toată istoria noastră, porneşte de la Leonte Bazarcă, un răzeş gospodar de prin părţile Neagra Şarului, care ca orice om şi bărbat normal, se îndrăgosteşte de o tânără frumoasă – Dochiţa, cea din stanga fotografiei a doua, rămasă fără de părinţi  şi crescută de o mătuşă cam aspră. Tocmai de aceea, văzând Leonte că mătuşa fetei nu se lăsa înduplecată spre relaţia lor, într-o seară vine călare şi o fură, după care şi-o face femeia sa. Leonte şi cu Dochiţa au avut sute de hectare de teren, fiind printre cei mai bogaţi răzeşi din zonă.

Gospodar cum era şi om corect, săritor la problemele altora, este ales primar al comunei. În timpul primului război, reuşeşte să scape de un pluton de soldaţi austroungari şi să se refugieze după linia ce demarca graniţa cu imperiul. A pierdut aproape totul, dar harnic cum era, a luat-o de la zero şi prin muncă a reuşit să îşi refacă averea.

Pe terenul său unde s-a refugiat din calea austroungarilor, undeva pe una din culmile dealului, a săpat o mică „peşteră” unde s-a ascuns din faţa urgiei. Aici lângă această vizuină, peste o sută şi ceva de ani, Liviu, Petrică şi cu părintele lor, au ridicat pensiunea Casa Răzeşului, în cinstea lui Leonte, bunicul şi  din ziua de azi.

Maria Bazarcă este gospodina care patronează această Casă a Răzeşului, fiind o bucătăreasă desăvârşită şi învăţând la rândul ei pe fiul cel mare, Liviu, să ducă mai departe reţetele tradiţionale bucovinene, aşa cum au fost ele învăţate de la bunici şi străbunici.

Despre


Casa Răzeșului

Casa Răzeșului se află în localitatea Drăgoiasa, la 27 km de Vatra Dornei și are facilități Ultra All Inclusive.

Zona de răsfăț de la Casa Răzeșului se compune din:
– o priveliste ce îți răsfață și reface ochii și mintea
– o oază de relaxare care include acopuntura, auriculoterapie, masaj de relaxare, masaje terapeutice, masaje anticelulitice și masaj de revigorare.
– saună, ciubarul răzeșului, piscină.
– mese festive, gratar, terasă, proțap și multe altele.
– restaurant de 68 de locuri ce vă întâmpină cu mâncăruri alese, tradiționale.
– drumeții în Munții Călimani și împrejurimi.
– echitație,drumeții și apoi petreceri de seară la foc de tabără.
Incercăm să oferim tradiționalul îmbinat cu modernul și festine 100% naturale din producție proprie sau locală. Casa Răzeșului oferă un regim ULTRA ALL INCLUSIVE.

Vă așteptăm cu brațele deschise!

Munții Călimani se afla la o distanță de 40 km de Casa Razesului, iar orașul Câmpulung Moldovenesc se află la 70 km de proprietate.
Cel mai apropiat aeroport este Aeroportul Internațional Ștefan cel Mare din Suceava, situat la 150 km de Casa Razesului.